Moordwijven

fotoGisteravond in de tram op weg naar godbetert Nieuwegein. De bibliotheek De tweede verdieping en boekhandel Manschot hadden een boekenborrel georganiseerd waarbij zij onze auteurs Alexandra Penrhyn Lowe, Marian Mudder, Daniëlle Hermans en Carla de Jong hadden uitgenodigd om iets ‘spannends’ te komen vertellen.

Al lopend door City Plaza bedacht ik me dat ik voor de terugweg echt een lift zou moeten regelen. Dit stille winkelcentrum was voor mij op de vroege avond al spannend genoeg. Waar was ik terecht gekomen? Binnengekomen in de bibliotheek werd ik meteen enthousiast. De opkomst was enorm en de slogan ‘meer dan een bibliotheek’ was niets te veel gezegd.  Zo hebben ze bijvoorbeeld mediacoaches in dienst voor kinderen, die ingezet kunnen worden als er ergens een vraag is die te maken heeft met mediawijsheid, een 3D printer en een Wonderbook (een fysiek boek dat tot leven komt). Dit moet mijn zoon zien!

We werden hartelijk ontvangen door de communicatie adviseur en zorgde voor een hapje en een drankje.  Leuk was dat de cateraar speciaal voor deze avond zijn dienbladen had aangepast.

Tussen de hapjes en de muziek door kwamen de auteurs aan het woord. De een vertelde over een psychologische moord, de ander over een moord in de Domkerk en de Vrede van Utrecht. Een derde liet in haar boek iemand waar ze een hekel aan had dood gaan, zo simpel kan het zijn. De laatste gooide het over een andere boeg, aangezien haar doelgroep al lang sliep, en vertelde over haar angsten, waardoor het publiek helemaal los kwam en de gekste angsten werden gedeeld.

Iedereen was enthousiast over deze Nieuwegeinse boekenborrel. Ik heb een mooie avond gehad met onze moordwijven, deze mooie vrouwen bij elkaar is toch wel iets om trots op te zijn als uitgeverij.

Volgend jaar gaan we weer, Nieuwegein is hot!

Saskia Hausel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s