Sexy plaatjes, actuele vragen of weggeefacties?

Gideon en Eva #crossfireElk bedrijf heeft tegenwoordig een Facebookpagina. Om reclame te maken, in contact te komen met gebruikers van het merk of gewoon omdat ze vinden dat het hoort en geen idee hebben wat ze er eigenlijk mee aan moeten, maar het doen om erbij te horen. Maar wat werkt er nu eigenlijk? Sexy plaatjes, leuke vragen of gewoon gratis weggevertjes?
Volg jij bedrijven op Facebook en waarom volg jij ze? Vanwege de leuke berichtjes die ze plaatsen, ben je echt fan van dit merk of gewoon omdat er altijd veel weggegeven wordt en je van gratis dingen houdt?

Ook wij zijn aanwezig op Facebook en wel in heel veel vormen en soorten. Met als extra kijkje bij ons achter de schermen… ikzelf houd maar liefst ELF(!) Facebookpagina’s bij. Of althans, dat probeer ik. Want het is best veel werk en soms ook best lastig om weer wat leuks of nieuws te bedenken om te posten. En wat past bij de ene auteur, past weer niet bij de ander. Soms ben ik heel veel tijd kwijt met het zoeken naar leuke afbeeldingen, foto’s of het bedenken van een vraag die ik zou kunnen stellen. Andere keren is het heel simpel, want dan heb je direct een goed idee of er is weer net een nieuw boek verschenen, dan heb je al snel iets leuks bedacFB SVht. Maar het kost tijd, veel tijd. En is dat het altijd waard? Ik vind het persoonlijk wel heel leuk om te doen, en ik heb er enorm veel plezier in. Ik heb namelijk direct contact met onze lezers en fans; met jou en probeer er altijd snel op in te springen als er gereageerd wordt of als er een vraag komt. De pagina’s van Suzanne Vermeer en Sylvia Day bijvoorbeeld zijn erg populair en de fans zijn heel actief waardoor er snel een gesprek op gang komt. Amber daarentegen is net nieuw, met een stuk minder likes, maar wat het weer erg leuk maakt om nieuwe dingen uit te proberen – hoe krijg je meer likes en hoe zorg je dat mensen bekend raken met dit nieuwe merk en wat vinden zij leuk?

Daarom ook wel een beetje deze blog, want jij als volger van deze blog , volgt ons wellicht ook op Facebook en jij bent misschien zelfs wel fan van ons. Als volger of fan wil ik jou dan ook vragen: waarom volg je ons op Facebook? En ben je echt fan van ons (of wellicht van een bepaalde schrijver)? Wat vind je leuk aan ons op Facebook, maar ook wat mis je of waar zou je meer willen zien? Alle lof en complimentjes zijn natuurlijk ook welkom, want dat betekent dat ik op de goede weg zit. Wij zijn namelijk niet zo’n bedrijf die zomaar op Facebook zitten om ‘erbij’ te horen, maar omdat we in contact willen komen met onze lezer, reacties willen horen van fans, van jou en samen onze auteurs (lees: merken) nog groter te maken door erover te praten en samen nieuwe dingen te creëren. Jij bent het namelijk waarom wij op Facebook zitten. Jij bent onze fan. Jij leest onze boeken en jij weet als geen ander hoe wij samen ook anderen fan kunnen laten worden van ons.
Ik ben benieuwd naar je reactie en eventuele tips.

Gea de Rie

Volg je ons nog niet… like ons dan nu!
https://www.facebook.com/AWBrunaUitgevers
https://www.facebook.com/CrossfireNL
https://www.facebook.com/SuzanneVermeerFanpage
https://www.facebook.com/AmberLezen
https://www.facebook.com/ReadzNL
https://www.facebook.com/ScandinavischeThrillers
https://www.facebook.com/DavidBaldacciFanpage
https://www.facebook.com/JohnGrishamFanpage
https://www.facebook.com/ElizabethGeorgeFanpage
https://www.facebook.com/Sevensterfanpage
https://www.facebook.com/findnumberfour

Advertenties

10 gedachtes over “Sexy plaatjes, actuele vragen of weggeefacties?

 1. Ikzelf ben een enorme boekenliefhebber, voorkeur gaat uit naar thrillers en spannende romans e.d. Ik doe graag mee aan winacties. Bovendien neem ik deel aan een schrijfcursus om me te bekwamen in het schrijven en om er achter te komen, waar mijn sterke kanten in het schrijven liggen. Dus ook lezen is enorm belangrijk voor me. Ik lees heel veel blogs van diverse personen en geniet er gewoon van ! Ook van dit blog iedere keer weer!

 2. Ik ben fan van de crossfireserie. Ook van 50 tinten. zo ben ik weer bij trailers terecht gekomen van 50 tinten. Die me vervolgens leidde naar Matt Bomer heen de serie Ehite Collar. Ik zit met smart te wachten op verbonden met jou en volg Sylvia Day ook. Zo weet ik dat ze nog veel meer series schrijft. Die ik ook graag zou willen lezen naar, te huiverig ben om ze in het Engels te bestellen. Vind mezelf ook redelijk actief met Twitter en Facebook. Zodoende dat, ik jullie ook redelijk actief volg :-).
  Groetjes,
  Natasja

 3. Ik ‘like’ een facebookpagina van een merk of bedrijf (in dit geval alleen AWBrunaUitgevers) om op de hoogte te blijven van nieuwe boeken, literair nieuws en interessante links. En aan winacties doe ik ook altijd graag mee!

  • Hoi Inge, dank je wel voor je reactie. Leuk om te horen dat je het niet alleen voor de winacties doet, al begrijp ik dat je daar wel aan mee doet. Altijd leuk!

 4. Ik ben bijna verslaafd aan lezen. Als er nieuwe boeken uitkomen, wil ik dat natuurlijk graag weten. Heb nu sinds een jaar een e-reader en ik wil de nieuwste boeken, als ze mij tenminste aanspreken, graag zelf hebben.Ik hou ontzettend van thrillers en detectives. En Amber sprak mij ook wel aan. Maar ik ben benieuwd naar het genre.

  • Hoi Marja, leuk om te horen dat je zo verslaafd bent aan lezen. 🙂 En wat Amber betreft, dat zijn drie verschillende genres – spannend, erotisch en romantisch. Dus voor ieder wat wils.

 5. Ik ben dol op lezen en lees dan ook meerdere boeken per week. Sinds een jaar heb ik nu ook een e-reader en daar kan ik nu niet meer zonder… Ik ben recensent voor de website MagicTales.nl. Ik volg inderdaad een aantal van jullie Facebookpaginas (AWBruna, Readz en Amber) en ook van andere uitgeverijen, om op de hoogte te blijven van het laatste boekennieuws en natuurlijk ook van winacties! Dit blog vind ik trouwens echt heel leuk, zo krijg je een kijkje achter de schermen bij een uitgeverij en zie je ook met welke dingen medewerkers bij een uitgeverij te maken krijgen. Wat ik dan soms wel jammer vind is, dat als een boek net uit is, er ontzettend veel aandacht voor dat boek is, maar een paar maand later is er bijna geen activiteit meer op zo’n Facebookpagina. Wat mij ook opvalt is dat veel evenementen met schrijvers, zoals signeersessies, meet & greets, boekenevenementen bijna allemaal in het midden van het land en onder de rivieren plaatsvinden. In het noorden (Groningen, maar ook in Friesland en Drenthe) zitten veel leuke boekhandels, die vast ook wel willen meewerken aan een meet & greet of signeersessie.

  • Hoi Janita, bedankt voor je uitgebreide reactie. Wat betreft je puntje over de aandacht voor een boek, dat klopt. Ben ik ook zeker naar aan het kijken, maar wij hebben zoveel boeken dat het gewoon niet te doen is om alle boeken continue onder de aandacht te houden. En inderdaad, evenementen en meet&greets zijn vaak in het midden van het land, dit toch omdat dat het meest centraal ligt, maar ik vind het een goed punt om wellicht ook eens iets in het Noorden te doen – al hoewel we daar wel altijd al rekening mee houden hoor. Groet, Gea

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s