Amber komt naar u toe deze zomer!

Goed, weertechnisch is het nog geen echte zomer, maar evenementtechnisch is het zomerseizoen wel degelijk begonnen. En dat komt ons goed uit.

Om ons nieuwe romantische boekenfonds Amber een grotere bekendheid te geven, heeft promotiebureau Veldmark een tournee voor ons georganiseerd. Eerste halte: Shopping Night in Den Haag, 27 juni. En dit was niet zomaar een koopavond mensen, nee: shop till you drop tot middernacht met modeshows, dj-optredens en allerlei speciale acties. Zoals die van ons!

Als marketingmanager en uitgever van Amber waren Marieke en ik wel benieuwd naar hoe dit zou werken. Dus stapten wij (na een ultrakort bezoekje aan de AP/AWB-zomerborrel voor personeel) in de trein naar Den Haag.

Eerst even langs een boekhandel van Polare, voorheen de Selexyz-winkel Verwijs en De Slegte, om nog wat kortingsbonnen voor Amberboeken af te leveren, want die waren nooit aangekomen. Toen door naar de Hoogstraat waar het promotieteam stond opgesteld met de mooie achterwand, displays met boeken en drie strandstoelen, voor elk genre één: spannend, romantisch en erotisch. Het zag er goed uit en in het halfuur dat het team (drie frisse studenten) al bezig was geweest, waren er al boeken uitgedeeld, foto’s gemaakt en facebook-likes binnengesleept.

Het idee van de actie is dat je, loungend in een strandstoel, kunt kennismaken met een van de boeken. Als je lezend op de foto gaat en Amber op facebook liket, mag je het boek (gratis!) meenemen. Je maakt met de Facebookactie zelfs kans om een jaar lang gratis Amberboeken te ontvangen! Als je daar geen tijd voor hebt of nog even bedenktijd wilt, krijg je een kortingsbon ter waarde van €2,95 mee, zodat een boek van Amber nog maar €5,- in de boekhandel kost!

Het was nog een beetje stil in de Hoogstraat, want het lag wat verder van de drukke Spuistraat, met winkels voor een wat, laten we zeggen, hoger bestedingsbudget. Maar evengoed werden mensen blijmoedig en vriendelijk aangesproken en in de meeste gevallen met een gratis boek of kortingsbon de Shopping Night ingestuurd.

Voor wie nieuwsgierig is geworden of ook wel een gratis boek wil, misschien komen we wel bij jou in de buurt (zie het schema hieronder)! Spread the word en kom gezellig langs. Kijk voor een impressie van gisterenavond op de Facebookpagina van Amberlezen. En wie weet zien we jou binnenkort ook op de foto…

Schema Ambertournee:

6 juli – Rotterdam – tussen 10.00 en 17.00 op de braderie Keizerswaard

7 juli – Nijmegen – tussen 11.00 en 17.00 in de binnenstad (Broerstraat)

14 juli – Utrecht – tussen 9.00 en 17.00 op de braderie Piekenkermis

18 juli – Groesbeek – langs de route van de Nijmeegse Vierdaagse

25 juli – Den Bosch – tussen 13.00 en 17.00 in de binnenstad (Kerkplein)

27 juli – Scheveningen – tussen 12.00 en 16.00 bij Peukie

Houd onze website in de gaten voor eventuele wijzigingen of toevoegingen.

Juliette van Wersch

Ambertournee

Advertenties