Examenstress

strip-stressTerwijl iedereen al aan de vakanties zit te denken, zit ik nog in de examenperiode. Naast mijn werk volg ik sinds september namelijk ook de opleiding NIMA B consumentenmarketing. Ik volg de opleiding via het NCOI, wat betekent dat ik zowel voor het NCOI examen heb, als voor het NIMA (Het Nederlands Instituut voor Marketing), dit is een internationaal erkend instituut op het gebied van marketing, communicatie en sales. Mocht ik het allemaal halen, mag ik mezelf Senior Marketing Professional noemen. Klinkt goed toch? Maar helaas is het nog niet zover. Gelukkig duurt de opleiding maar een jaar, want ik merk nu toch wel dat het stuk pittiger is dan ik vooraf had verwacht. De afgelopen weken, wat zeg ik, maanden, heb ik niets anders gedaan dan studeren, begrippen leren, examens oefenen en nog meer studeren. En dat begint nu toch wel zijn tol te eisen.

De beide examens heb ik inmiddels (gelukkig) gehad, zowel van het NCOI als voor het NIMA. Behoorlijk pittig en toch weer heel anders dan al die oude examens die ik had gedaan. Morgen moet ik voor het NIMA op voor mijn mondeling. Want naast het schriftelijk examen moesten we ook nog een uitgebreid marketingplan op zowel strategisch als operationeel niveau maken en dat moet gepresenteerd worden. En aangezien presenteren niet mijn sterkste kant is, zie ik er behoorlijk tegenop. Ik ben veel aan het oefenen en probeer mij overal in te dekken, want het blijkt dat de examinatoren behoorlijk pittige vragen gaan stellen en ook nog diep de theorie in duiken. Maar goed, het is voor hen ook vrijdagmiddag dan… dus misschien zijn ze dan wel net een tikkie relaxter (hoop ik!).

Inmiddels heb ik gelukkig al wel een goed cijfer terug gekregen. Voor het NCOI examen heb ik een 8,6 gehaald. Joehoe! Nooit verwacht, dus extra blij. Nu de rest nog… Voor het NIMA examen duurt dat helaas nog zo’n twee maanden voordat ik de uitslag krijg… Maar goed, daar is nu toch niets meer aan te doen dan hopen op een voldoende en wachten, wachten en nog eens wachten. Ik moet nog even doorbijten voor morgen. Vanavond en morgenochtend er nog even flink tegen aan voor mijn presentatie, en als ik die in the pocket heb, kan mijn geluk al niet meer op en kan ik ook aan vakantie gaan denken en EIN-DE-LIJK weer boeken gaan lezen die ik zelf uit kan zoeken, geen verplichte studiekost zijn en gewoon voor het ontspannen moment kan lezen en even geen verplichtingen en stress meer.

Gea de Rie

Advertenties

4 gedachtes over “Examenstress

  1. Update! Ik heb het gehaald, net op het randje met een 5,6 maar zeker niet minder blij. Nu nog even afwachten wat ik voor het NIMA schriftelijk examen hebt gehaald, en dan heb ik het officiële NIMA B papiertje te pakken. Maar voor nu kan ik ook fijn genieten van de zomer en weer even leuke dingen gaan doen, zonder me schuldig te voelen dat ik eigenlijk had moeten studeren. 🙂
    Groet, Gea

  2. Hoi Gea, ik vond je blog op zoek naar iemand die ervaring heeft met het mondelinge examen van het NIMA. Ik moet namelijk morgen op voor mijn mondeling! Zou je me eventueel een beetje kunnen vertellen wat voor soort vragen ze gesteld hebben en hoe je presentatie ging? Waren de vragen erg theoretisch of meer toegepast? Misschien heb ik er nog wat aan! Gefeliciteerd in ieder geval met dat jij het gehaald hebt, ik hoop dat ik ook een 5,6 haal (heb tentamen wel gehaald). Alvast bedankt, groeten Isabelle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s