Hittegolf

Je zult maar vakantie hebben nu en lekker op de camping in Nederland zitten. Dan bof je wel met dit weer! Eindelijk is het zomer met heerlijke hoge, niet-Nederlandse temperaturen van boven de 30 graden. Hittegolf. Zomerhitte. Insmeren. Voldoende drinken. Niet bovenmatig inspannen. Allemaal veelvoorkomende termen die ik de afgelopen dagen overal weer terugzie.

De stilte van de hel (VE) 92dpiOok hier zijn er al veel collega’s vrij die nu heerlijk liggen te genieten. Allemaal hebben ze enorme stapels boeken meegenomen met alles wat ze nog zo graag willen lezen, en hopen daar nu wel tijd voor te hebben. Ik heb helaas nog geen vakantie, dus zit hier in ons kantoor in een luchtig jurkje, slippers aan, en in de pauze even een half uurtje naar het park hier in de buurt om van de zonnestralen te genieten. Hoe warm het ook is. Al moet ik zeggen dat ik het afgelopen weekend ook wel van de zonnestralen genoten hebt, heerlijk in de tuin en eindelijk kennis gemaakt met Cody McFadyen – wat een geweldige auteur. Een keiharde thriller over Special Agent Smoky Barrett, en zo goed geschreven. Boek twee zit ook al in mijn tas, kan ik vanavond weer verder lezen. 🙂

Maar vandaag gewoon weer werken. En hoe! Nu er al heel wat collega’s in de zon liggen, komen er toch steeds meer telefoontjes en mailtjes binnen die naar aanleiding van een out-of-office mail, toch weer bij mij terecht komen. Wat vaak een hoop zoekwerk oplevert, omdat er al dingen zijn afgesproken, je niet weet wat precies de bedoeling is of je maar de helft van het verhaal te horen krijgt. Wat soms lastige situaties oplevert, maar gelukkig vaak wel goed afloopt. Ook merk je wel dat het een stuk rustiger is, velen hebben vakantie of toch maar even een stranddagje ingelast. Dus wij Harde Werkers komen ook ein-de-lijk toe aan al die dingen die nog op ons lijstje stonden en kunnen daarna, als iedereen weer terug is van vakantie ook met een gerust hart weg. En dan begint voor mij (en nog een aantal collega’s) na die hittegolf ook de vakantie. En dan gaan we die hittegolf zelf wel opzoeken, want die hebben wij dan ook zeker wel verdiend.

En jij, heb jij al vakantie? Of behoor jij ook toe aan die Harde Werkers?

Gea

Advertenties

Een gedachte over “Hittegolf

  1. Ik vind het geen werken, maar heb juist 3 recensies op mijn website geplaatst. Ik ben best blij met mezelf !! Het moet niet en dat scheelt ook weer, misschien. Ik lees en schrijf graag en geniet van dit speciale weer. Zo nu en dan even onder de douche en dan weer verder…. whoopwhoop !!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s