Eén dag achter de geraniums en dan…

Ank en Hans eten een beschuitjeVandaag is het een vreemde dag. Onze receptioniste Ank neemt na bijna 42 jaar afscheid van A.W. Bruna. Het liefst zou Ank nog jaren doorwerken, want ze vindt het veel te gezellig op kantoor.

Ank was er altijd

Haar laatste dag wordt voor veel collega’s stiekem ook best moeilijk, want iedereen geeft om Ank en iedereen is gewend dat Ank er altijd is. Echt altijd. Een vrije dag was zeldzaam voor Ank, dan moest er wel echt iets héél dringends aan de hand zijn.

Liever was Ank gewoon aan het werk. Mensen ontvangen bij de receptie, telefoontjes beantwoorden en doorverbinden, allerlei vragen van collega’s aanhoren en beantwoorden. Naast het echte werk als receptioniste was Ank ook een luisterend oor voor velen van ons.

Ank wist altijd alles van iedereen

Als je iets kwijt moest, dan kon je altijd bij Ank terecht. En anders had Ank zelf wel een verhaal klaar. De receptie is altijd een centrale plek geweest waar veel gebeurt. Zo wist Ank vanzelf altijd veel meer dan andere collega’s. Had je vermoedens dat een collega misschien…? Ank kon het altijd voor je bevestigen of uitzoeken!

De telefoon van Ank had het soms zwaar

Natuurlijk had ook Ank wel eens een dagje waarop het iets minder ging. Zo heeft haar draagbare  telefoon van de receptie op diverse plekken gelegen: in de koelkast, in een keukenkastje, op een willekeurig bureau of ergens in een boekenkast (maar welke ook alweer?). En ja, de telefoon is ook een keer in de wc-pot beland. Je maakt wat mee als telefoon van Ank zijnde…

Het moment van afscheid is gekomen

Om Ank niet ongemerkt te laten vertrekken, hebben we de receptie mooi versierd. Ank is graag op pad en heel actief, dus ze zal de geraniums die we haar voor de grap cadeau hebben gedaan vermoedelijk niet vaak zien als ze bij haar thuis staan. Vandaag staan ze gezellig op de balie van de receptie.

Ank werd vanmorgen bij binnenkomst verrast door een lekker ontbijtje dat collega Hans voor haar geregeld heeft. Vanmiddag is er een afscheidsborrel voor Ank georganiseerd en daar zal ze de echte cadeaus krijgen die we voor haar uitgezocht hebben.

Onze Ank, voor de laatste dag

Een rare dag, maar we proberen er ook van te genieten. Want vandaag is Ank nog gewoon onze Ank! En vanaf morgen gaat Ank de wijde wereld in om te genieten van een welverdiende VUT.

Lieve Ank, we gaan je ontzettend missen!

Nina Olfers (namens ALLE collega’s)

Ank achter de receptie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s