On the road

koffer vol boekenDit jaar ga ik later dan veel van mijn collega’s op vakantie. Terwijl iedereen vakantieverhalen aan het uitwisselen is over hoe fijn het was, ben ik nog volop in de voorpretfase. En het leukste onderdeel van de voorpretfase is bepalen welke boeken je meeneemt op vakantie. Aangezien ik drie weken rond ga reizen door Amerika zou het het verstandigst zijn om mijn e-reader vol te zetten. Momenteel loopt er ook een grote e-bookcampagne, dus het zou nog niet eens zo duur zijn ook. Maar ik vind het ook altijd leuk om je ‘in te lezen’  in het land dat je gaat bezoeken en daarom keek ik nog even in mijn eigen boekenkast voor inspiratie.

Zo rondsnuffelend kwam ik tot de ontdekking dat ik best veel Amerikaanse klassiekers in de kast had staan, maar er nog best weinig had gelezen… Tijd om daar verandering in aan te brengen! De keuze is nog best groot, dus ik heb nog een selectiecriterium nodig: omvang. Heel verstandig toch een beetje rekening houdend met het gewicht van mijn koffer mogen er alleen pockets mee. Verder moet er ten minste 1 thriller tussen zitten zodat manlief ook wat te lezen heeft (Rosemary’s baby) en 1 klassieker omdat ik er dan nu eindelijk eens tijd voor heb (The Scarlet Letter). Aangevuld met Of Mice and Men en One flew over the Cuckoo’s nest wordt mijn verzameling al aardig compleet.

Van wie altijd een boek mee moet op vakantie omdat hij zo goed over reizen kan vertellen is Bill Bryson, dus Notes from a big island (=Amerika) ligt al voor me klaar bij de plaatselijke boekhandel. En een road trip maken in Amerika en dan niet On the road  bij je hebben kan natuurlijk. Dus die ook nog maar even bestellen. Mmm, zes boeken. Zal het genoeg zijn voor drie weken of zal ik toch nog even…

Joska de Kruijf
Hoofd Marketing

Advertenties

5 gedachtes over “On the road

  1. Leuke blog! Mocht je nog meer all-American tips willen: wat dacht je van BROOKLYN DWAASHEID van Paul Auster? En heb je GREAT HOUSE van Nicole Krauss al gelezen?

  2. Paul Auster is een van mijn favorieten, maar erg New Yorks. Ik ga juist naar de andere kant van Amerika. Ik moet ergens een grens leggen. 🙂 Bedankt voor alle suggesties en goede wensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s