Marktonderzoek, welke boeken worden er gelezen op vakantie?

In een eerder blog schreef ik al over de camping De Lievelinge in Vuren die vrienden vorig jaar hebben gekocht. En dat ik daar mijn eigen retro caravan heb gekregen die dienst doet als bibliotheek vol met mooie boeken uit de fondsen van De Arbeiderspers/A.W. Bruna uitgevers.

Het leek mij leuk om deze vakantie te zien welke boeken er nu gelezen worden door de vakantiegangers. Een echt marktonderzoek kun je het natuurlijk niet noemen, de meesten lazen tot mijn grote vreugde onze boeken. Ik liep constant te struinen over de camping wat mensen aan het lezen waren. ‘Kijk die leest dit, kijk die leest dat’ riep ik constant. De bibliotheek is een groot succes, ik hoor constant van mensen wat een service ze het vinden. En de kinderen noemen het de ‘caravan van Sas’.

Af en toe zag ik mensen van onze concurrent lezen, maar het meest werden toch onze boeken gelezen. Dus a. de mensen zijn vergeten boeken mee te nemen of b. ze lezen eerder toch een boek uit de bieb en laten eigen boeken even liggen of c. ze hadden al een boek van ons mee of d. mensen die nooit lezen worden toch getrokken door de bieb.

Mijn eigen man heb ik nauwelijks gesproken, die heeft deze vakantie even het hele oeuvre van David Baldacci en Deon Meyer weggewerkt. Mijn campingbuurvrouw heb ik Zaira ‘aangesmeerd’ en gelukkig ze kan het niet meer wegleggen. Dat kon ook niet anders , het is een van mijn favoriete boeken.

Af en toe ga ik eens heerlijk in de bieb zitten en beetje rommelen en opruimen en dan kom ik zelf ook nog schatten tegen. Zo ben ik nu begonnen in Echt waar van Riikka Pulkkinen.

Saskia Hausel

 

tafeltjejarlronin patzsas lang

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s