Nieuwe ervaringen

OpenStaanNieuweDingen

… zo gaat het er als stagiair bij A.W. Bruna niet aan toe. Maar hoe dan wel? Graag vertel ik jullie over mijn stage-ervaring tot nu toe.

Na drie jaar gestudeerd te hebben, was ik weleens toe aan iets anders. De studie Nederlandse taal en cultuur bevalt mij goed, daar niet van, maar ervaring in de praktijk moet je toch echt buiten de universiteit opdoen. Een stage leek mij de perfecte manier om deze praktijkervaring op te doen en even te ontsnappen aan de sleur van het studeren.

Ik ben altijd al gek geweest op boeken, en het vinden van een stageplek bij een uitgeverij was dan ook mijn nieuwe doel geworden. Ik kon mijn geluk niet op toen ik, na een leuke kennismaking in mei, een stageplek bij A.W. Bruna Fictie had gekregen. Per augustus zou ik zowel op de bureauredactie van Fictie, als op de redactie van Amber meedraaien.

Inmiddels ben ik aan de vierde week van mijn stage bezig en ik kan nu al zeggen hoe goed het mij bevalt. De eerste dag kreeg ik van Nina al eigen projecten toegewezen, waardoor ik meteen aan de slag kon. Eén van mijn eerste projecten was het corrigeren van Total Control van Andy McNab; een boek dat ik uit mijzelf nooit had gepakt, maar achteraf erg spannend bleek te zijn. Op het gebied van thrillers ben ik echt een groentje, waardoor er hier een nieuwe wereld voor mij opengaat. Zo heb ik vorige week met veel plezier Feniks van Deon Meyer gelezen. Ik ben zeker van plan meer van deze Zuid-Afrikaanse schrijver te lezen.

Naast het thriller genre maak ik ook kennis met romantische fictie. In de zomervakantie had ik Neem me mee van Nancy Herkness gelezen. Terwijl mijn vriendinnen Peter Buwalda en Tommy Wieringa lazen, genoot ik van mijn eerste Amber-boek. Nu lees ik meer boeken in dit genre om vervolgens met Juliette te bespreken of het iets voor Amber is. Deze romantische- en erotische fictie is stiekem erg vermakelijk. Bovendien is het eens iets anders na drie jaar Reve, Mulisch en Hermans.

Ik zal later zeker nog eens een blog schrijven om mijn verdere stage-ervaringen te delen. En als jullie nog tips hebben voor een thriller-groentje als ik, dan hoor ik het graag!

Anna Jansen

Advertenties

3 gedachtes over “Nieuwe ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s