Griezelverhalen rond het kampvuur

Zo nu en dan organiseren collega’s een diner voor het goede doel. Het principe is simpel: je organiseert een etentje voor vrienden, collega’s of familie. In ruil hiervoor laat jij je gasten een financiële bijdrage geven. Het gedoneerde bedrag komt ten goede aan ondernemende vrouwen in Azië aan wie Microkrediet voor Moeders leningen verschaft om hun eigen duurzame onderneming te starten.

Om nog even van het zomerse weer te genieten werd een paar weken terug zo een avond georganiseerd op de camping waar collega Saskia haar zomer heeft doorgebracht: camping De Lievelinge in Vuren.

We waren met een stuk of 12 collega’s, Monique, Jacqueline en Saskia hadden alles voorbereid: een heerlijk welkomstcocktail, verse salades, gazpacho en heel veel spul voor op de BBQ! Gemoedelijke sfeer in de zwoele avond, allemaal zittend aan een lange tafel opgezet in de weide. Er werd veel gelachen en de twee mannelijke collega’s aanwezig namen om de beurt hun plaats achter de BBQ.

Na het eten, gingen we nog even een rondje lopen over de camping, langs de beroemde bieb-caravan van Saskia (die vinden jullie binnenkort terug in een volgende editie van VT Wonen!), langs de mooie zweefmolen waar de kinderen nog een laatste rondje deden voor ze naar bed gingen. En toen was het tijd om het vuur aan te steken, nogmaals gingen de mannen in de weer met houtblokken en lucifers.

We zaten allemaal in een kring rondom het vuur, de vonken spatten ervan af en onze gezichten gloeiden. Op de een of andere manier roepen kampvuren allerlei (jeugd)herinneringen op dus begon Steven met een paar waargebeurde anekdotes, vreemde gevallen en voor je het wist begon iedereen het ene griezelverhaal na het andere te vertellen. De nacht was ondertussen ook gevallen, je kon de volle maan net niet zien tussen de bomen door, buiten onze stemmen was het stil in de weide. Toch, hoe eng die verhalen ook werden, het voelde fijn en vertrouwd, zeker wanneer de redacteuren aan een verhaal begonnen. Zij kunnen allemaal zo goed vertellen, je zou er uren naar kunnen blijven luisteren. En dat wist ik natuurlijk wel; zij zijn gewend hun boeken te pitchen, op maandagochtend tijdens de redactievergadering, of tijdens de aanbiedingsdagen. En het herinnert mij eraan dat wij daar allemaal voor werken: voor mooie verhalen.

Gwena Jaouen

Foto’s: Susan Sandérus en Saskia Hausel

drieluik

kamper

Advertenties

Een gedachte over “Griezelverhalen rond het kampvuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s