Droomstage

Begin september begon mijn afstudeerstage bij op de afdeling Marketing Fictie bij A.W. Bruna. De afgelopen jaren vroeg ik me bij veel colleges af of ik de lesstof ooit zou gaan gebruiken en waarom we dit überhaupt moesten leren. Mijn leraren moesten ons wel expres willen pesten met alle overduidelijk onnodige opdrachten die ze ons gaven. Maar nee, alles wat ik de afgelopen drie jaar heb geleerd, komt hier van pas.

Als stagiaire Marketing krijg je van veel afdelingen wat mee. Ik houd in de gaten welke boeken er uit komen en werk dat bij op de website. Boeken moeten op tijd verstuurd worden zodat er lovende recensies over geschreven kunnen worden. Ik maak dagelijks prijswinnaars blij met hun gewonnen boeken en heb contact met bloggers om leuke dingen op te zetten. Er moeten banners in elkaar gephotoshopped worden en apps gemaakt worden voor Facebook.

Natuurlijk is het grootste voordeel van stage lopen in een uitgeverij: de boeken. Ik lees al zo lang ik me kan herinneren op een tempo dat mijn bankrekening niet bij kan benen. Ik dacht altijd dat de thriller geen genre voor mij was, maar sinds ik hier stage loop weet ik dat niet alle thrillers hetzelfde zijn. Het Homeland boek bijvoorbeeld. Weer een bewijs dat een verhaal op papier net zo goed, of beter, overkomt als op tv. Ook de boeken van Orlando kan ik erg waarderen – mijn favorieten tot nu toe zijn Margie en Amity en Sorrow. Het enige nadeel is dat nu ik eindelijk een onbeperkte bron van boeken heb, ik de tijd niet meer heb om ze te lezen!

Délana Weterings

Advertenties

3 gedachtes over “Droomstage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s