De Grote Arbeiderspers / A.W. Bruna Road Show

Jaja, lieve mensen, AP/AWB kwam naar je toe afgelopen weekend! We hadden alles uit de kast getrokken (auteurs vanachter hun bureau, boeken uit het magazijn en retrobussen uit de stal) tijdens Schrijvers op tournee op 1 en 2 november. Op de facebookpagina https://www.facebook.com/Schrijversoptournee kun je zien wat we allemaal hebben gedaan. Het idee erachter was om in samenwerking met de boekhandel auteurs naar de lezers door het hele land te brengen door met hun langs de boekhandels te gaan. Het initiatief is warm onthaald en zeker voor herhaling vatbaar. De eyecatchers van deze tournee waren naast de auteurs, de bussen waarin ze rondgetoerd werden. Over een hoog schoolreisjesgehalte gesproken (zie ook mijn blog over de boekenbeurs in Frankfurt)…

Auteur Daniëlle Hermans wordt geïnterviewd in boekhandel Stevens te Hoofddorp

Auteur Daniëlle Hermans wordt geïnterviewd in boekhandel Stevens te Hoofddorp

Auteurs Atte Jongstra, Ilja Leonard Pfeijffer, Daniëlle Hermans en Tim van der Vliet op tournee

Auteurs Atte Jongstra, Ilja Leonard Pfeijffer, Daniëlle Hermans en Tim van der Vliet op tournee

Na dit fijne staaltje organisatie en logistiek mochten we aansluitend de maandag en dinsdag lekker op kantoor blijven om daar intern een ander soort show te geven: de aanbiedingsvergadering. Uitgevers en redacteuren zetten hun beste beentje voor en hun presentatiekunsten en overtuigingskracht in om collega’s te informeren over wat er komen gaat. Vooral voor de vertegenwoordigers, verkoop en marketing is dit van groot belang, want zij moeten op hún beurt de boekhandel weer overtuigen zodat ze onze prachtige boeken inkopen en neerleggen in hun winkels, c.q. de pers benaderen de boeken onder de aandacht van de lezer te brengen of de lezer direct aan te spreken via online marketing.

Het is een goed moment om uit te leggen waarom we een boek uitgeven: het is een van de beste boeken die je het afgelopen jaar gelezen hebt, het is een bestseller in andere landen, het is dat langverwachte derde boek van een auteur die je al uitgeeft, het is het volgende deel in de serie, het boek gaat verfilmd worden, en – uiteraard –, het is briljant geschreven!!!

I love books

De truc is om elke keer je passie voor een boek in andere bewoordingen over te brengen, zeker als het om hetzelfde genre gaat. Je probeert de titels zo onderscheidend mogelijk te maken en toch aan te geven waarom het zo goed bij je fonds past, of voor welke liefhebbers het is (die vaak meer van hetzelfde willen). U ziet, dames en heren, een tricky business om de liefde voor verschillende boeken over te brengen, maar als de aanbiedingsvergadering één ding met je doet als boekenvakker, is het die liefde weer aanwakkeren. Nu aan ons de taak dat gevoel naar de lezer over te brengen.

Juliette van Wersch

Pssst: Wil je alvast een voorproefje van wat er bij ons in het voorjaar gaat verschijnen? Hier is de catalogus online te bekijken! (klik op de banner hieronder)

banner Vj2014

Advertenties

3 gedachtes over “De Grote Arbeiderspers / A.W. Bruna Road Show

  1. Eén van mijn favoriete bezigheden: catalogi van uitgevers uitpluizen!
    En hoewel ik Schrijvers op Tournee nog had gepromoot, heb ik de stop in Leiden gemist. Ik lag nog op één oor…

  2. Pingback: Ruwe parels, blanke pagina’s: een nieuwe aanbieding | A.W. Bruna blogt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s