Ik heb er een favoriete thrillerauteur bij

Meyer en Hausel

Ik heb er een nieuwe favoriete thrillerauteur bij!

Laat ik eerlijk zijn, toen ik in januari dit jaar bij fictie begon en al mijn nieuwe collega’s riepen ‘je moet als eerste Deon Meyer lezen’ moet ik bekennen dat ik aan zijn schrijfstijl moest wennen. Ik begon in Onzichtbaar, maar stopte al na een paar hoofdstukken.

Ik dacht ik ga verder in 13 uur, kan toch niet voor niets Thriller van het jaar 2012 zijn geworden. En daar had Deon Meyer me direct te pakken, tjeetje wat spannend. De achtervolging van de Amerikaanse toerist Rachel, je wilt weten wat er aan de hand is met haar en de stukken worden razendsnel achterelkaar geschreven. En wat heerlijk ik kon direct door met een ander Meyer boek, 7 dagen. En dan hoofdinspecteur Bennie Griessel, dat is echt een mooi figuur. Ik kan het niet helpen maar ik moet bij Bennie ook altijd een beetje aan Deon denken.

Twee weken geleden was hij in Nederland en in België om zijn nieuwe boek Spoor te promoten. Het is niet alleen een geweldige thrillerauteur, maar ook nog eens een geweldige man. En dat vind ik niet alleen, iedereen die hem sprak was direct ontzettend gecharmeerd van Deon Meyer. Zo bescheiden en zo dankbaar voor alles wat we voor hem doen. Echt een prachtige auteur.

We hebben mooie persaandacht gekregen. Er verscheen al een interview in het dagblad Trouw. En er verschijnen nog interviews in De Telegraaf, NRC-next en het Algemeen Dagblad. Het NCRV televisie programma Altijd wat zal een mooie Afrika reportage uitzenden op dinsdag 3 december.

Al met al hadden we een druk programma in drie dagen. Lunchen met de vertalers Martine Vosmaer en Karina van Santen die echt een enorm mooie vertalingen hebben ingeleverd. Een boekhandelstour door Nederland met onze Schrijvers op tournee actie, een Meet and Greet en een bezoek aan de Vlaamse boekenbeurs. En nu maar hopen dat iedereen een boek van Deon Meyer op zijn verlanglijstje gaat zetten, want echt daar krijg je geen spijt van.

Meyer en vertalers
Deon Meyer met vertalers Martine en Karina

Collage Polare boekennacht Meyer
De Polare Utrecht boekennacht

meet en greet collage
Meet and Greet

‘MEYER DWINGT RESPECT AF MET INGENIEUS BOUWWERK’- http://spannings.blogspot.nl/2013/11/deon-meyer-spoor-2013.html

4 gedachtes over “Ik heb er een favoriete thrillerauteur bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s