Ruwe parels, blanke pagina’s: een nieuwe aanbieding

parel

De aanbieding voor het voorjaar zit erop! (Zie mijn blog over de aanbiedingsvergadering). Dus terwijl de wind door de bomen waait, gaan wij aan de zomerboeken werken.

Het beginnen aan een nieuwe aanbieding is een van de fijnste dingen om te doen: alles is nog mogelijk, je begint als het ware op een blanco pagina, of een leeg schilderdoek. Als je werk van bestsellerauteurs verwacht is dat geweldig: nieuwe boeken voor de fans en omzet voor ons. Maar ook debuten die je hebt aangekocht krijgen nu eindelijk de kans hun weg naar lezers te vinden. Omdat die nog geen verleden hebben, is er nog volop hoop, enthousiasme, motivatie en nieuwsgierigheid; een en al BELOFTE. De zogenaamde ruwe parels, die steeds mooier worden naarmate meer mensen ze lezen en waarderen.

Dat enthousiasme voor de belofte manifesteerde zich afgelopen week bij mij als volgt: met een stomme grijns op mijn gezicht, af en toe grinnikend, was ik achter mijn bureau weer in een boek gedoken dat ik twee jaar geleden gelezen heb en dat we komende zomer in de aanbieding zetten (tja, zelfs van briljante boeken vergeet je wel eens de precieze inhoud na 2 jaar en zo’n 200 gelezen boeken verder). Valse bescheidenheid is mij op zo’n moment vreemd: wat een geweldig boek heb ik toch aangekocht! Ik kan niet wachten tot ik dit aan de rest van Nederland kenbaar kan maken!

Maar daarvoor moeten er eerst teksten geschreven worden (voor in de aanbiedingscatalogus en voor op het omslag), ontwerpers gebriefd worden voor een omslag, gegevens in een systeem worden gezet, calculaties gemaakt, vertalingen geregeld, uitgeefplannen geschreven en moet er met marketing overlegd worden. Mijn ‘pakket’ is deze keer lekker vol met 9 nieuwe boeken, dus dat wordt nog even aanpoten. Gelukkig heb ik hulp van onze stagiaire Anna.

Om voor jullie een klein tipje van de sluier op te lichten, we hebben in ieder geval
een nieuwe Suzanne Vermeer staan, maar liefst twee nieuwe titels van Sylvia Day, een nieuwe Tom Clancy, drie debuten (een geweldige avonturenthriller, een spannende roman en een tragikomische roman), een jubileum voor Ruth Rendell (al 50 jaar in het vak!) en nog veel meer…

Echt, komende zomer, kunnen jullie weer met een prachtige stapel boeken in de tuinstoel / op het strand / in het gras / op de camping / in het park / op het balkon gaan zitten!
zomerlezen-2009-2

Juliette van Wersch

3 gedachtes over “Ruwe parels, blanke pagina’s: een nieuwe aanbieding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s