Booksteps, wat een mooi initiatief!

joke en kinderen

Ruim 5 jaar geleden ontmoette ik een prachtige vrouw Joke Hijink. Met de organisatie Art For All was Joke in april 2006 in Noord-Oeganda in Pagak om met kinderen in het kamp te schilderen en de kinderen zich even op een andere manier konden ontspannen in het kamp na alle ellende van de oorlog. Eén voorval liet haar niet meer los. Een jongen van een jaar of dertien wilde graag dat Joke zijn moeder zou worden. Waarschijnlijk zei hij dit in de hoop op een betere toekomst. Ze kwam er achter dat de kinderen vooral heel graag wilden lezen, om zo verder te kunnen komen in het leven. Voor Joke was dit de aanleiding om te zorgen dat er boeken zouden komen. En wat een inzet heeft Joke, het is ongelooflijk met hoeveel passie Joke en haar man Leen dit project zijn gestart.

Binnen A.W. Bruna Uitgevers waren wij net een MVO-werkgroep gestart en dit was natuurlijk een mooi moment om Joke te kunnen steunen met een project dat zo goed aansluit bij onze doelen. Namelijk boeken beschikbaar maken voor iedereen. En wat waren wij blij dat we Joke en Leen al snel blij konden maken met cheque zodat de eerste bibliotheek een feit zou kunnen worden. Dat moest natuurlijk gevierd worden en Joke had speciaal voor ons een Nijntje taart gebakken.
joop en joke en cheque
Joke Hijink en Joop Boezeman

nijntje taart

Naast ons teaming project, waarbij het personeel maandelijks een klein bedrag laat inhouden van het salaris, moest er natuurlijk nog iets komen om dit prachtige project meer aandacht te geven en zo ontstond de sponsorwandeltocht in Wijk bij Duurstede. Dit jaar alweer voor de 5e keer georganiseerd door Booksteps, A.W. Bruna en oud-collega’s die zich nog net zo sterk inzetten voor dit project als 5 jaar geleden. Denk je nu ook wat een fantastisch project en wil je meelopen, dat kan! Op zaterdag 15 maart gaan we weer van start.

Op de website van Booksteps alle informatie over het project en de wandeltocht. En heb je echt geen tijd om te lopen, je kunt ook nog iemand sponsoren. De kinderen zullen je dankbaar zijn.

kinderen in boom

Saskia Hausel

3 gedachtes over “Booksteps, wat een mooi initiatief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s