Spontaan bezoek van Carina Bergfeldt

selfie2
We hebben een selfie.

Vorige week kwam het boek binnen van Carina Bergfeldt. Carina is journalist bij Aftonbladet, het grootste dagblad van Zweden en heeft met De moord op mijn vader haar thrillerdebuut geschreven. Mijn collega Susan stuurde haar een foto van het boek en Carina reageerde gelijk dat ze heel graag naar Nederland wilde komen om het boek te promoten.

10152642_10152756949954535_878409769423010661_n[1]
Susan blij met het boek.

Zo kwam het dus dat Susan en ik gisteren met Carina op stap waren in Amsterdam, waar ze gelijk verliefd op was.

Carina is een ontzettend interessante vrouw, zij heeft veel meegemaakt. Zo schreef zij onder meer over de aanslagen tijdens de Boston Marathon. Gaat regelmatig naar oorlogsgebieden om daar verslag te doen. Als ze haar vragen wil je naar Afghanistan is haar antwoord direct YES, terwijl ik denk ‘voor geen goud’. Voor haar indringende reportage over het bloedbad op het Noorse eiland Utoya kreeg zij een belangrijke journalistieke prijs. Ze vertelde me daarover en wat een heftig verhaal.

Gisteren sprak ik haar voor Crimezone.nl, het was heel leuk om haar te interviewen. Ik had het boek een tijdje geleden gelezen en het was leuk om meer te weten te komen over het boek en de keuze van haar thema’s.

Het was een perfecte planning dat ze thriller van de week was met een vijfsterrenrecensie. Volgende week verschijnt er een interview in De Telegraaf.

Het was een kort, maar vruchtbaar en heel leuk bezoek.

Saskia Hausel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s