Ik wil doorlezen

Cobra - Deon Meyer

Juni is elk jaar de Maand van het Spannende Boek. Voor ons als thrilleruitgever is dit een van de leukste maanden van het jaar, met veel activiteiten en aandacht voor spannende boeken in de boekhandel en de media, het verschijnen van de jaarlijkse ‘thrillerbijbel’ Vrij Nederlands Detective & Thrillergids en de feestelijke opening van de maand: De Avond van het Spannende Boek. Zet alvast 29 mei in je agenda, dan is het weer zover, met dit keer onder andere onze eigen Carina van Leeuwen die een masterclass ‘Hoe pleeg je de perfecte moord’ zal geven.
Traditiegetrouw verschijnen er vanwege de MSB (zoals wij de maand altijd afkorten) in mei veel nieuwe thrillers. En ik heb ze al gelezen, een van de voordelen van werken bij de uitgeverij! Twee boeken die binnenkort verschijnen en waarvan ik vind dat íedereen ze zou moeten lezen zijn Cobra van Deon Meyer en De derde stem van Cilla & Rolf Börjlind.

De derde stem _ Cilla & Rolf Börjlind

Als voorproefje geef ik jullie alvast de beginzinnen van beide boeken.
De derde stem opent zo:
“Ik sta vlak bij de rand van het dak, op blote voeten, negen verdiepingen onder me zie ik de grijze straat. Die is leeg. De stad slaapt. Het is windstil. Ik loop een paar stappen langs de rand en strek mijn armen uit.”

En Cobra:
Tien over acht ’s ochtends, de regen roffelt op het zinken dak. Kapitein Bennie Griessel zet zijn moordtas op het muurtje van de hoge, brede veranda en haalt er eerst de schoenbeschermers uit en dan de dunne, doorzichtige rubberhandschoenen.

Een ingrijpende gebeurtenis, dat is wat beide beginzinnen impliceren. Ik wil dan meteen verder, weten wat er is gebeurd en nog gaat gebeuren. Herken je dat?

Monique Krijnen

Een gedachte over “Ik wil doorlezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s