Housewarming in de tuin

Afgelopen donderdag was het zover: A.W. Bruna Uitgevers hield een open huis. Auteurs, vertalers, persklaarmakers, correctoren, vormgevers, omslagontwerpers en drukkers kwamen ons nieuwe pand in Amsterdam bewonderen.

bloem

Gezellige drukte in de tuin
Dankzij het mooie weer kon de bar in de tuin worden opgezet, met als gevolg dat vrijwel iedereen een plekje buiten zocht onder een van de grote parasols of net daarbuiten om nog even van de zon te kunnen genieten.

eten

Kijkje in het pand
Veel housewarminggasten hebben dus vooral de tuin bezichtigd, die goed vol stond. Soms liep er een groepje het pand in om toch eens te kijken waar we nu precies ons werk doen. Een veel gehoorde opmerking was dat veel mensen aangenaam verrast waren dat het pand zo ruim en licht is, mede dankzij de hoge plafonds en de grote ramen.

de tuin mensen

‘Ik werk al bijna acht jaar met je samen, maar ik heb je nog nooit ontmoet!’
Er waren veel freelancers aanwezig die voor de bureauredactie werken en het was helaas onmogelijk om iedereen uitgebreid te spreken. Gelukkig heb ik met veel mensen toch even kunnen praten, want het blijft hartstikke leuk om iemand in real life te ontmoeten.

Het contact verloopt namelijk grotendeels per e-mail en per telefoon. Het komt dan ook vaak voor dat ik al jaren met iemand samenwerk, zonder dat ik weet hoe diegene eruitziet. En dan is zo’n housewarming een mooie gelegenheid om elkaar eens in het echt te spreken.

Geslaagde housewarming
Er werd gepraat, gelachen, er werden kaartjes en verhalen uitgewisseld, de hapjes vonden gretig aftrek en de bar werd goed bezocht. De housewarming in de tuin lijkt dus geslaagd!

Taart

En het houdt maar niet op, want de felicitaties voor ons nieuwe pand blijven maar binnenstromen in de vorm van bloemen, snoep, een heus straatnaambordje, of, zoals vanmorgen, een overheerlijke slagroomtaart!

Nina Olfers

2 gedachtes over “Housewarming in de tuin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s