De historische roman Victus van Albert Sánchez Piñol: hoe een auteursbezoek een rel werd.

Op 3 en 4 september jl. was Albert Sánchez Piñol te gast in Nederland ter promotie van zijn roman Victus. Er stonden gedurende de twee dagen een aantal publieke lezingen en interviews met de pers gepland.

foto1blog

De eerste lezing vond plaats bij SPUI 25 in Amsterdam, waar Dhr. Joep Leerssen, hoogleraar Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam, een introductie gaf over de roman Victus en later als moderator optrad. Het werd een geanimeerd en interessant gesprek, er was een volle zaal met veel enthousiaste toehoorders en lezers. Meer konden wij ons niet wensen!

foto2blog

Op de tweede dag stonden er een aantal interviews (zoals deze op Hebban) op het programma en een lezing van de Catalaanse auteur over zijn historische roman bij het Cervantes Instituut in Utrecht. Tot onze verbazing werd deze lezing op het laatste moment afgeblazen. Het bleek dat de Spaanse ambassade de bijeenkomst niet wilde toelaten. Zie hier het persbericht dat wij verstuurden over de afzegging van het evenement.

Het gevolg…

foto4blog

Ook in Spanje zorgde de afzegging van de lezing voor veel rumoer in de media. In het Europees parlement zijn er zelfs vragen over gesteld en op den duur verklaarde de Spaanse minister van BUZA bereid te zijn om zelf de roman Victus te presenteren in het Cervantes Instituut.

Wij hopen in de toekomst nog eens terug te kunnen naar Cervantes met Piñol zodat we het goed kunnen maken met de mensen die zich verheugden op het gesprek tussen de auteur en zijn vertaler. To be continued…

foto5blog

En nu? Wij kunnen het niet beter zeggen…

foto6blog

foto7blog

Benieuwd geworden naar Victus? Lees hier de eerste hoofdstukken.

Veel leesplezier! Want daar gaat het toch gewoon allemaal om….

Gemma Groen

2 gedachtes over “De historische roman Victus van Albert Sánchez Piñol: hoe een auteursbezoek een rel werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s