Een geduldig mens

Geduld

De meeste mensen die mij kennen zullen mij niet gauw als ‘geduldig’ omschrijven. Ik zelf zou dat trouwens ook niet doen. Toch ben ik de afgelopen jaren, noodgedwongen, heel geduldig geweest. Tot zondag 26 oktober mijn geduld dubbel en dwars werd beloond: Terry Hayes’ debuutthriller Ik ben Pelgrim werd verkozen tot Hebban Crimezone Thriller van het Jaar in de categorie Buitenland.

steven blog

Uitreiking Hebban Crimezone award

Voor het eerst won een van onze thrillers deze prijs, wat op zich al bijzonder is. Dat deze prijs werd gewonnen door een thriller waar ik ruim vier jaar op hebben moeten wachten, maakt het helemaal bijzonder. Zo lang deed Terry Hayes er namelijk over om het boek, dat ik had aangekocht op basis van een onaf manuscript, af te schrijven. Maar zoals ik al schreef: mijn geduld is dubbel en dwars beloond.

taart

En dus was het tijd voor gebak. Een fantastische taart die ons was gestuurd door de al even fantastische Kim Moelands. Hopelijk gaat het wachten op het volgende boek van Terry Hayes – had ik al gezegd dat we afgelopen week 2 nieuwe titels van hem hebben aangekocht  – niet weer 4 jaar duren. Maar… ik heb goede hoop dat het een stuk sneller zal zijn.

En over Kim Moelands gesproken, die staat nu juist op het punt haar nieuwe thriller in te leveren. De vrouw in de spiegel gaat hij heten. Eigenlijk is hij al zo goed als af, maar Kim is nu nog bezig de puntjes op de i te zetten. Zal ik er al iets over verklappen? Goed, heel erg in het kort:

Twee vrouwen, één misdaad.

Geïnspireerd door een waargebeurde zaak.

En een van de beste Nederlandse thrillers die ik de afgelopen jaren heb gelezen.

Moelands, De vrouw inde spiegel 72dpi

Zo, die staat! Nogal een statement, dat geef ik toe, en natuurlijk ben ik bevooroordeeld. Maar dat was ik ook bij Ik ben Pelgrim toen niemand daar nog van had gehoord, en als je ergens van overtuigd bent mag je dat best zeggen. Dus nodig ik hierbij ook iedereen uit om mij straks te laten weten wat ze van deze thriller vinden en de leukste reactie krijgt een pakket van tien van mijn favoriete thrillers toegestuurd. Alleen zullen jullie wel een klein ‘geduldig’ moeten zijn: De vrouw in de spiegel verschijnt op 7 april 2015.

Steven Maat

Advertenties

9 gedachtes over “Een geduldig mens

  1. Super een nieuwe Terry Hayes, ik kijk er naar uit. Ik weet nog goed dat Saskia Hausel vorige jaar september over dé thriller van het jaar schreef in haar blog. Ik was één van de gelukkig lezers van een vooruitleesexemplaar. En kan niet anders dan beamen dat de Crimezone Thriller van het jaar prijs terecht verdient is. Ik ben ook een geduldig mens…. maar stiekem toch ook wel heel nieuwsgierig naar deze twee nieuwe boeken, wellicht zit er wederom een thriller van het jaar bij?

  2. Vreemd ik zie mijn reactie van gisteravond niet meer terug? Jammer maar al met al kijk ik écht uit naar de nieuwe Terry Hayes en Kim Moelands… ik wacht als een geduldig mens af 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s