Jens Lapidus op bezoek

138931-Jens Lapidus copyright Susan Sandérus-4b5fe9-large-1408611146Foto: Susan Sandérus

Al mijn vriendinnen waren wel soort van jaloers, want Jens Lapidus kwam op bezoek. Gedurende de dagen dat hij hier was kwamen mensen echt naar me toe: ‘tjee, wat een stuk.’ Ik blijf er natuurlijk heel professioneel onder, dat begrijpen jullie zeker ;-).

Samen met mijn collega Susan Sandérus (niet alleen de fotograaf van de foto van Jens hierboven, maar ook zijn redacteur) ging ik hem afgelopen woensdag ophalen van Schiphol. Hier moest ik natuurlijk druk over twitteren.

Schiphol

Jens is niet alleen een mooie en leuke man, maar hij heeft ook weer een super goede thriller geschreven. Moest ik er in het begin een beetje inkomen, het middenstuk, maar vooral het einde maakt het dubbel en dwars goed.  Vip room is zeker een boek dat je zonder meer op je lijstje kunt zetten voor de komende feestdagen. Ik weet niet of jullie de Stockholm trilogie hebben gelezen, maar deze is minder rauw en ik vind de vrouwelijke hoofdpersoon leuk.

147112-Lapidus, Viproom 300dpi-f864b2-large-1414677200

De eerste avond hadden we een etentje met Jens en collega’s. Zelfs de ober was jaloers op ons, hij had ook wel bij ons aan het tafeltje willen zitten. Als goedmaker sturen we hem het boek.

Etentje

De volgende dag was gevuld met interviews, dus die zien jullie de komende tijd nog wel voorbij komen. In de avond hadden we een bijeenkomst gepland met de Hebben Crimezone Leesclub. Meer dan dertig mensen waren aanwezig om Jens te ontmoeten en zijn nieuwe boek te laten signeren.

steven en jens

Jens met uitgever Steven Maat die hem kort interviewde, daarna konden de mensen in de zaal Jens vragen stellen. Een van de vragen: ‘Komt Sara terug?’ was ook een van de vragen die ik al in mijn hoofd had gehad, toen ik het boek aan het lezen was. Het antwoord van Jens: ‘Ja, ze komt terug, maar ik weet niet of ik haar laat leven.’ Oh nee!

signeren

Het was leuk, nu we net zijn verhuisd naar Amsterdam, iedereen waar ik regelmatig via social media of mail contact heb, uit te nodigen in ons nieuwe pand. Goed om zoveel enthousiaste mensen te ontmoeten die het boek hadden gelezen en die er ook zeker nog de komende tijd op social media aandacht aan zullen besteden.

En goed nieuws voor de Lapidus fans, een tweede boek van deze serie is in de maak, waarvan zeker vijf pagina’s in Amsterdam zijn geschreven. Volgend jaar meer over dit nieuwe boek!

Saskia Hausel

Advertenties

4 gedachtes over “Jens Lapidus op bezoek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s