‘Was ik maar nooit op internet gegaan’

De vrouw in de spiegel definitieve vesie 300dpi

‘Was ik maar nooit op internet gegaan’

Dit waren de woorden van de verdachte uit de Campina afpersingszaak. Een brave huisvader, die een aantal soorten gif op zijn eigen geiten had getest om te zien hoe schadelijk het was. Vervolgens heeft hij consumenten vergiftigd door het gif in toetjes te mengen. Een zware zaak die gewoon achter de PC beraamd werd en daarmee was de Campina zaak in 2003 de meest vergaande misdaad op internet.

Inmiddels heb ik het een en ander gelezen over deze zaak. Geen wonder dat Kim Moelands geïnspireerd raakte en het is ook knap om te lezen hoe Kim deze zaak heeft verweven in haar nieuwe thriller De vrouw in de spiegel.

Afpersingszaken zijn weer helemaal in het nieuws. Zo was er een paar maanden geleden de afpersingzaak richting familie De Mol en vorige week kwam in het nieuws dat de Belgische supermarktketen Delhaize blijkt te zijn ingegaan op de eisen van een Nederlandse afperser. Hij dreigde met zuuraanvallen tegen klanten en in februari 2015 was er daadwerkelijk een zuuraanval. Tja, dit soort zaken komen helaas niet alleen maar voor in boeken en films.

Maar soms kan zo’n voorval leiden tot een hele goede thriller. Kim heeft met De vrouw in de spiegel een actuele thriller afgeleverd. Ik ga niet te veel prijs geven, want jullie moeten allemaal zelf deze thriller lezen, maar om jullie een goed beeld te geven en ik weet zeker dat er mooie reacties aan zitten te komen hebben we een blogtournee georganiseerd. De aftrap is morgen, hierbij het lijstje van bloggers:

En willen jullie Kim Moelands ontmoeten, dan kan dat tijdens de Literaire Thriller Salon op 19 april: http://www.literairethrillersalon.nl/auteur/kim-moelands/.

moelands

En dan eindig ik nog even met een hele mooie quote en dat er maar meer mogen volgen. Ik ben heel benieuwd.

`****Kim Moelands trekt alles, maar dan ook werkelijk alles uit de kast, met als resultaat een pageturner vanjewelste.`- HEBBAN.NL.

Saskia Hausel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s