Literatour: de boekenweek voor jongeren!

Afgelopen week was het Literatour week, of beter gezegd de Young Adult-week. Tijdens deze week was er veel aandacht voor jongerenliteratuur maar het populaire Young Adult genre mag in deze week niet ontbreken! Het is volgens mij dé manier om jongeren aan het lezen te krijgen én ze te houden.

Alexandra Penrhyn Lowe Sevenster Wolfsbloed

A. Penrhyn Lowe

Eén van onze eigen auteurs, Alexandra Penrhyn Lowe, schrijfster van Sevenster en Wolfsbloed, was geselecteerd als top titel voor Literatour. Ze is het hele land door gegaan om boekhandels te bezoeken. Vooral bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp was het een groot succes! “Er waren zoveel jongeren die stapels boeken kochten, ik zag zelfs een paar meiden met een winkelmandje vol boeken”, aldus Alexandra Penrhyn Lowe. Lees hier haar blog over de boekentour.

Als afsluiter van de week werd de Dioraphte Literatour Prijs, de prijs voor het beste jongerenboek, uitgereikt in de Openbare Bibliotheek van Amsterdam. Ook hier waren weer volop jongeren aanwezig. Daar werd ook weer even de discussie aangezwengeld over de verplichte leeslijst op middelbare scholen, dat het toch écht een achterhaald systeem is en dat jongeren zélf prima in staat zijn, in overleg met hun docent(e), om de kwaliteit van boeken in te schatten en deze op hun eigen samengestelde lijst te zetten. Ik ben voor!

literatour
Het is de eerste keer dat de Boekenweek voor jongeren georganiseerd is en ik kijk terug op een prachtige week waar er met veel enthousiasme is gereageerd door middelbare scholieren op de auteurs en hun boeken. Dit enthousiasme geeft wat mij betreft aan dat er nog altijd veel jongeren zijn die van lezen houden. Het feit dat Wolfsbloed in de Bestseller top 60 heeft gestaan tijdens deze week onderstreept dat nog eens extra!

Ester Stegeman

Een gedachte over “Literatour: de boekenweek voor jongeren!

 1. Wie heeft dit leuke blog geschreven? Er staat geen naam onder…

  Susan Sandérus
  acquirerend redacteur fictie / commissioning editor fiction

  [cid:image001.jpg@01D06B98.A516A4B0]

  Johannes Vermeerstraat 24 | 1071 DR Amsterdam
  P.O. Box/Postbus 51077 | 1007 EB Amsterdam
  T. +31 (0)20 – 21 81 623
  http://www.awbruna.nl

  [cid:image002.jpg@01D06B98.A516A4B0]

  Werkdagen: ma-do
  Twitter: @susansanderus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s