Over ons

Over A.W. Bruna Uitgevers

A.W. Bruna Uitgevers is in 1868 opgericht door de toen vierentwintigjarige Albert Willem Bruna. In 1890 vestigde het bedrijf zich in Utrecht, waarbij in 1909 werd de zaak gesplitst in de uitgeverij A.W. Bruna en de winkelketen Bruna. Vanaf de zomer van 2014 zetelt de uitgeverij zich in Amsterdam. A.W. Bruna Uitgevers is onderdeel van WPG Uitgevers, een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen.  De volgende imprints vallen onder de uitgeverij:

A.W. Bruna Fictie is en blijft de grootste van de vier en richt zich op fictie in breedste zin van het woord. Denk aan thrillers, Young Adult, romans en spanning. Speerpuntauteurs zijn onder andere Jens Lapidus, Deon Meyer, Elizabeth George, Ruth Rendell, David Baldacci, en John Grisham.

Signatuur richt zich enkel op de allermooiste literatuur; het fraaiste koren tussen het kaf, de meest sappige krent in de pap en de diamanten speld in de hooiberg. Auteurs die hiertoe gerekend mogen worden luisteren onder meer naar de namen Jonasson, Lewinsky, Vásquez, Zafón of Lindqvist.

Lev. geeft boeken uit die tot non-fictie gerekend kunnen worden, met onderwerpen als spiritualiteit, psychologie, management en voeding. De vaandeldragers van Lev. bestaan onder andere uit Brené Brown, Eben Alexander, Tijn Touber en Berthold Gunster.

Tenslotte is er VIP, waarbij bekende personen hun verhaal kunnen vertellen. Onder meer Rafael Nadal, Neil Young, Arnold Schwarzenegger en Amy Winehouse openden reeds hun hart bij VIP.